Koronavírus-számok Magyarországon 1/24/2022
Elhunytak + 122 Σ 40 944
Kórházban + 247 Σ 2 921
Fertőzöttek + 39 928 Σ 1 441 385
Tesztek + 132 824 Σ 9 794 753
Oltottak + 13 311 Σ 6 342 496
A legújabb trendek

A Tesco és a Lidl nem írja elő az oltást, a SPAR-nál még gondolkodnak

2021 november 3., szerda 9:17
Fotó: DANIEL LEAL-OLIVAS

„A Tescónál a kollégák és a vásárlók biztonsága elsődleges számunkra. Az elmúlt időszakban ezért számos alkalommal felhívtuk munkatársaink figyelmét az oltakozás lehetőségére és fontosságára, biztosítottuk számukra a munkaidőben történő oltás felvételét, valamint szakértők bevonásával tájékoztattuk őket a koronavírus elleni hatékony védekezésről.

Továbbra is megbízunk kollégáinkban, hogy saját és mások egészségét szem előtt tartva felelős döntést hoznak az oltással kapcsolatban.A rendelettel összhangban pedig a Tesco dolgozói buszjáratokon november 1-től kötelezővé tettük a maszkviselést” - válaszolta a Tesco, miután megkérdeztük, kötelezővé teszik-e a koronavírus elleni oltást a dolgozóik számára. Ezek szerint nem, de mindenkit biztatnak rá.

A Lidlnél ennél szűkszavúbban azt írták: nem tervezik kötelezővé tenni az oltást. A SPAR-nál vizsgálják a dolgot, és később hoznak döntést, de felhívták a figyelmet, hogy február óta több körben biztatták oltásra a munkavállalóikat.

A kormány rendelete értelmében a munkáltatók szabadon dönthetnek, elrendelik-e az oltást a dolgozóik számára. Nyitva áll a lehetőség a cégek és az önkormányzatok számára is, az állam pedig a közszféra számos területén már elő is írta.

Az ön munkáltatója előírta már? Vagy éppen hogy nem akarja? Küldje el a megirom@444.hu-ra, mi a helyzet a munkahelyén!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt