Beszélgetni szeretett volna valakivel részegen, hát felhívta a TEK-et, és elmesélte, kiket hogyan végezne ki

idióta rekordok
2021 november 03., 08:33
comments 8

A Bajai Járási Ügyészség közveszéllyel fenyegetés miatt emelt vádat egy bajai férfi ellen, aki idén júniusban a saját mobiljáról részegen felhívta a Terrorelhárítási Központ ügyeletét, és azzal fenyegetőzött, hogy fegyvereket szerez be, hogy azokkal bűnözőket öljön.

A több mint ötperces hívás során olyan kijelentéseket tett, amikkel valótlanul közveszéllyel járó események bekövetkezésével fenyegetett. Többek között azt közölte a diszpécserrel, hogy pénzért fegyvereket fog beszerezni, és azokkal kivégzéseket fog rendezni. Azzal is fenyegetőzött, hogy drogfogyasztókat és más bűnözőket fog „elrendezni”, leszámol velük.

Azt is közölte, hogy ha nem tartóztatják le, akkor „mindenre támad, ami mellé jön”, bűnözőket fog elpusztítani, illetve a bűnözők családtagjait is fenyegette.A szabadlábon védekező férfit a járási ügyészség közveszéllyel fenyegetés bűntettével vádolja. Az ügyész a bűncselekményt beismerő férfira felfüggesztett börtön kiszabását kérte. A vádlott bűnösségéről a Bajai Járásbíróság fog dönteni. (Ügyészség)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.