Egymilliárdot szán a közösségi költségvetésre a fővárosi önkormányzat

Budapest
2021 november 03., 12:48

Ismét 1 milliárd forintot fordít a fővárosi önkormányzat a budapestiek ötleteinek megvalósítására a közösségi költségvetés keretében - közölte a Főpolgármesteri Hivatal szerdán. A közösségi költségvetés olyan - általában önkormányzati - program, aminek keretében a település költségvetetéséből bizonyos összeg felhasználására a város lakói tehetnek javaslatot.

Budapesten 2021-22-ben, a fővárosi közösségi költségvetés első tesztévét követően ismét 1 milliárd forintos keretből valósítja meg az önkormányzat a lakosok által beadott ötletek közül a legnépszerűbbeket.

A közösségi költségvetés nevű programban három kategóriában, összesen 1 milliárd forint értékben valósít meg lakossági fejlesztési ötleteket az önkormányzat. A tavalyi keretből 15 olyan javaslat megvalósítását kezdte el az önkormányzat, melyeket budapestiek adtak be. Az ötleteket 2022. január 31-ig lehet beadni az otlet.budapest.hu oldalon keresztül.

A kategóriák célja Budapest zöldítése, a hátrányos helyzetű közösségek segítése, valamint az együttműködés fejlesztése a város közösségeiben, illetve a budapestiek és a főváros, valamint annak intézményei között.

A főváros költségvetésében elkülönített összegről Budapest közössége, vagyis a lakosság ötletei alapján, és mindvégig a lakossággal együttműködésben dönt a városvezetés. Idén már 16 éves kortól is lehet ötletet beadni. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.