Megölt egy tálib parancsnokot az Iszlám Állam Kabulban

külföld
2021 november 03., 10:08
comments 13

A múlt héten a tálibokkal rivális IS-K, az Iszlám Állam helyi szervezete több véres merényletet hajtott végre Afganisztánban. Augusztus óta négy olyan akciójuk volt, ahol tömegesen öltek meg embereket. Kedden legalább 19 embert halt meg, amikor Kabul legnagyobb katonai kórházánál robbantott egy öngyilkos merénylő, majd fegyveresek kezdtek lőni az emberekre.

A halottak között volt Hamdullah Mokhlis, a kabuli speciális erők egyik parancsnoka is. Ő a legmagasabb rangú tálib, akit megöltek a főváros augusztusi elfoglalása óta. Az IS-K közölte, hogy a merényletet öt emberrel hajtották végre. (France24)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.