Felfüggesztett börtönt kapott a mezőnyárádi férfi, aki felakasztotta, majd egy baltával verte szét a kutyáját

bűnügy
2021 november 04., 14:07

A Tiszaújvárosi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével döntött annak a mezőnyárádi férfinak az ügyéről, akivel szemben állatkínzás bűntette miatt emelt vádat az ügyészség.

A férfi tavaly január 3-án a Tiszatarján külterületén található bányató partján felakasztotta egy fára a kutyáját, majd baltával a fején és testszerte többször megütötte, aztán a bányatóba dobta.

A bíróság az állatnak különös szenvedést okozva elkövetett állatkínzás bűntette miatt a vádlottal szemben 9 hónap szabadságvesztést szabott ki, aminek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette. A büntetővégzés jogerős. (bíróság.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.