Hűtőszekrény méretű aszteroida suhant el a Föld mellett

űr
2021 november 04., 08:07
comments 8

A Földtől 3000 kilométerre húzott el egy két méter átmérőjű, nagyjából hűtőszekrény méretű aszteroida a múlt héten, de a csillagászok csak 4 órával a távozása után vették észre, írja a CNet.

A 2021 UA1 névre keresztelt űrszikla október 24-én húzott át a Déli-sark fölött. Az aszteroida a mérete miatt egyébként nem jelentett veszélyt a bolygónkra. Ahhoz, hogy egy objektum veszélyes legyen, legalább 140 méter átmérőjűnek kell lennie.

(via hvg.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt