Karácsony Gergely szerint a megjelent hírekkel ellentétben a Fővárosi Önkormányzat nem keres vevőt a Városháza épületére

Budapest
2021 november 04., 08:20
comments 2

Miután az Index csütörtök reggel megírta, hogy „Budapest vezetése eladná a Városháza épületét”, Karácsony Gergely főpolgármester egy Facebook-posztban reagált, amiben úgy fogalmazott, „a cikk szerzője összekeverte a NER-t és a Fővárosi Önkormányzatot”.

photo_camera Fotó: botost/444.hu

A főpolgármester azt írta: „ma olvastam utoljára Indexet”, amit szerinte „sajnálatos módon elért a fake news korszelleme”. Karácsony szerint a cikk „a sajtóetikai szabályokat megsértve, a reakciót be sem várva ma reggel háromnegyed nyolckor úgy került ki vezető anyagként a portálra, hogy mindössze húsz perccel azelőtt kérték egyáltalán a Fővárosi Önkormányzat nyilatkozatát”.

Karácsony Gergely szerint a cikkből kiderül, hogy „a szerző tényállítása mindössze annyi, hogy a Városháza eladása érdekében »a fővárost vezető koalícióhoz közel álló üzleti körök« megtették az első lépéseket, ebből következtet arra, hogy a Fővárosi Önkormányzatnak van értékesítési szándéka”. A főpolgármester erre úgy reagált, hogy „a cikk szerzője összekeverte a NER-t és a Fővárosi Önkormányzatot: mifelénk nem üzleti körök határozzák meg a vagyongazdálkodási döntéseket.”

Posztjában megírta még, hogy „a Fővárosi Önkormányzat a Városháza ingatlanegyüttesével kapcsolatban számos döntést hozott a közelmúltban, így a Merlin Színház épületének felújításáról és a Városháza Park tervpályázatának kiírásáról”, de „az ingatlan értékesítéséről semmilyen döntés nem született, arra nem keres vevőt a Fővárosi Önkormányzat”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.