Oltási akcióhéttel növelné az oltottak számát a kormány

járvány
2021 november 04., 12:01

Az átoltottság további növelése és a járvány megfékezése érdekében a kormány 2021. november 22-28. között oltási akcióhetet indít a kórházi oltópontokon – olvasható a koronavírus.gov.hu-n.

A tájékoztatás szerint a kórházak országszerte megemelt oltási kapacitással és időpontfoglalás nélkül is várják majd a még oltatlanokat, és azokat is, akik a második vagy harmadik oltásukat vennék fel.

Azt írják, „az oltatlanok kivételesen előzetes regisztráció nélkül is érkezhetnek az oltópontra”, ebben az esetben „regisztrációjukat a helyszínen végzik el és oltásuk érkezési sorrendben történik”.

Azt az információt is itt tették közzé, hogy „a dolgozóiknak oltást előíró vállalatok a megyei oltási munkacsoportoktól is kérhetnek vakcinát”, az igényelt mennyiségű oltóanyagot pedig az üzemorvosok rendelkezésére bocsájtják.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.