Az Orvosok Határok Nélkül beszólt a Modernának

járvány
2021 november 05., 08:41
comments 7

Csütörtökön tette közzé harmadik negyedéves számait a Moderna, és bár a 4,8 milliárdos bevétel elmaradt az előirányzott több mint 6 milliárdtól, nagy bajban nincs a vakcinagyártó, a jövő évre 17 milliárd dolláros vakcinamegrendelésük van.

Az Orvosok Határok Nélkül (Médecins Sans Frontières, MSF) a jelentés örömére felszólította a céget, hogy ossza meg a technológiát másokkal is.

„Kedves Moderna!

Miközben ma a nyereségedet ünnepled, jusson eszedbe, hogy veszélyeztetett emberek és egészségügyi dolgozók várják az egész világon, hogy hozzájussanak az életmentő mRNS vakcinához ” - írja a szervezet Instagramon.

Emlékeztetik a céget arra, hogy 10 milliárd dollárt kaptak az Egyesül Államoktól a vakcina kifejlesztésére, ezért nem tehetik meg, hogy felveszik a közpénzt, aztán szépen elsétálnak, és nem vesznek részt abban a törekvésben, hogy a világon mindenki be legyen oltva. Felszólítják a Modernát, hogy vállaljon felelősséget, és ossza meg vakcinakészítés technológiáját, és helyezzék végre az emberéleteket a profit elé.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.