Egyetlen emberen múlhat Bidenék háromezer milliárd dolláros csomagjának sorsa

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
2021 november 5., péntek 5:08
15

Manchinema vagy Sinemanchin? Ezen nevetgél kínjában a demokrata elit Washingtonban, mióta Joe Biden ambiciózus infrastruktúra- és szociális törvénycsomagja elakadt két demokrata szenátoron: az arizonai Kyrsten Sinemán és a nyugat-virginiai Joe Manchinon. A Capitolium környékén azt mondják, ha a demokratáknak a november 25-i Hálaadásig nem sikerül valahogy átpasszírozni a törvényhozáson a két óriáscsomagot, akkor azokat idén már nemigen fogják elfogadni, de az is lehet, hogy soha.

Kyrsten Sinema Fotó: MANDEL NGAN/AFP

A demokraták épp két napja szembesültek vele, hogy a választók mennyire gyorsan büntetik őket az eredmények hiányáért. Egy év telt el az elnökválasztás óta, és a keddi virginiai kormányzóválasztást szűk többséggel a republikánus kihívó nyerte hivatalban lévő demokrata vetélytársával szemben. A hagyományosan demokrata szavazó New Jersey kormányzójának pedig éppen csak sikerült magát újraválasztatnia.

Bár a kormányzóválasztások kisebb részben szólnak Washingtonról, a legtöbb elemző szerint mégis más eredmények születtek volna, ha március óta a Biden-kormánynak sikerül bármi kézzelfogható eredményt letenni az asztalra. Október 28-án, hatnapos európai útja előtt Biden maga közölte demokrata törvényhozók egy szűk körével, hogy kezd a körmükre égni a döntés a két csomagról, és szerinte elnökségének, sőt, a Kongresszus demokrata többségének a sorsa is azon múlik, hogy mi történik a következő héten.

De persze semmi se történt.

De mi is ez a két csomag?

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt