Orbán szerint a magyarok nem fogadnák el, ha általánosan kötelezővé tennék az oltást

POLITIKA
2021 november 5., 7:06
comments 42

Az oltottak nincsenek veszélyben, az oltatlanok életveszélyben vannak - mondta Orbán Viktor kormányfő péntek reggel a Kossuth Rádióban adott, szokásos „interjújában”. A járvánnyal kapcsolatban a miniszterelnök az oltás fontosságát hangsúlyozta, de azt is mondta, a kormány többet már nem tehet az ügyben, most már a munkahelyeken kell eldönteni, hogy akarnak-e oltatlanokkal dolgozni.

Úgy véli, a magyarok nem fogadnák el, hogy ha általánosan kötelezővé tennék az oltást,

de azt igen, ha a munkahelyi közösségben megkívánják, hogy az oltatlanok ne veszélyeztessék a többieket. „A mérésekből látom, hogy az emberek ezt támogatják” - mondta Orbán.

Európában rezsiválság van, az áram és a gáz ára is az egekben van. A magyar háztartásokban miért nem emelkedtek meg az árak? Mert ez a magyar politika fontos kérdése. A baloldal a piaci árakhoz igazítaná a rezsiköltségeket, de ez nem barátságos dolog. Viszont a nemzeti kormány megvédi az embereket, és ezért rögzítették az árakat a háztartások számára - mondta el ezredszerre is Orbán.

Brüsszel szerinte bolond dolgot csinál, mert a klímavédelmi politikája tovább növeli az árakat. Olyanokkal jönnek, hogy fogyasszanak az emberek kevesebbet, használják ritkábban az autójukat - magyarázta Orbán. A bolondságnak nincsen korlátja, az EU területén lévő autókat és lakásokat is megadóztatnák - folytatta.

A rezsi mellett - kevéssé meglepő módon - szó esett a migrációról is. Maratoni csatában vagyunk, ami 2015-ben kezdődött - kezdte Orbán. A kormányfő felidézte a határkerítés megépítését, hozzátette, mennyit bántották a kormányt emiatt. De azóta több ország is kerítést épített, tehát a magyar kormánynak volt igaza. A többségnek nem Magyarország a végcélja, de ha itt ragadnak, akkor az a mi bajunk lesz, ezt meg nem akarjuk - érzékenyített a miniszterelnök. Felháborítónak tartja, hogy azok az országok, amelyek szerint a bevándorlás jó, ránk akarja erőltetni az álláspontját. Mi készen állunk arra, hogy nyitunk egy korridort, ahol a migránsok felmasírozhatnak olyan országokba, ahol szívesen látják őket - folytatta.

„Ha kell nektek, vigyétek” - mondta Magyarország miniszterelnöke olyan emberekre utalva, akik sokszor háború, elnyomás, éhínség elől menekülnek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt