Rasszista üzenetek miatt 8 hét börtönre ítéltek egy Chelsea-szurkolót

2021 november 5., péntek 17:08
1

Nyolc hét börtönbüntetést kapott az a Chelsea-szurkoló, aki a szintén londoni Premier League-csapat, a Tottenham Hotspur szurkolóinak címezve antiszemita és rasszista üzeneteket tett közzé a közösségi oldalakon.

A Sky Sports pénteki beszámolója szerint a 21 éves futballdrukker beismerte, hogy ő volt a szerzője a sértő üzeneteknek, amelyeket 2020. szeptember 29. és 2021. február 5. között küldözgetett, de a tárgyalás során azt állította, hogy csak "vicces tweeteket" küldözgettek egymásnak a barátaival. Ezekben viszont gyakran szerepeltek koncentrációs táborok és náci karlendítések, és olyan szövegek, hogy "A Spurs úton van Auschwitz felé".

David Roberts ügyész indoklása szerint ez már messze nem haverok közötti viccelődés, és a bíró sem fogadta el a szurkoló magyarázatát. A huszadik század első felében a Tottenham nagyon népszerű volt a kelet- és észak londoni zsidó közösségekben, és bár a csapat és a londoni zsidóság között már nincs igazán szoros kapcsolat, a rivális csapatok szurkolói gyakran skandálnak antiszemita rigmusokat a Tottenham elleni meccseiken. (Sky News, MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt