Rasszista üzenetek miatt 8 hét börtönre ítéltek egy Chelsea-szurkolót

rasszizmus
2021 november 05., 17:08
comments 1

Nyolc hét börtönbüntetést kapott az a Chelsea-szurkoló, aki a szintén londoni Premier League-csapat, a Tottenham Hotspur szurkolóinak címezve antiszemita és rasszista üzeneteket tett közzé a közösségi oldalakon.

A Sky Sports pénteki beszámolója szerint a 21 éves futballdrukker beismerte, hogy ő volt a szerzője a sértő üzeneteknek, amelyeket 2020. szeptember 29. és 2021. február 5. között küldözgetett, de a tárgyalás során azt állította, hogy csak "vicces tweeteket" küldözgettek egymásnak a barátaival. Ezekben viszont gyakran szerepeltek koncentrációs táborok és náci karlendítések, és olyan szövegek, hogy "A Spurs úton van Auschwitz felé".

David Roberts ügyész indoklása szerint ez már messze nem haverok közötti viccelődés, és a bíró sem fogadta el a szurkoló magyarázatát. A huszadik század első felében a Tottenham nagyon népszerű volt a kelet- és észak londoni zsidó közösségekben, és bár a csapat és a londoni zsidóság között már nincs igazán szoros kapcsolat, a rivális csapatok szurkolói gyakran skandálnak antiszemita rigmusokat a Tottenham elleni meccseiken. (Sky News, MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.