Tanítási időben vitték az Elkúrtukra a karcagi diákokat

társadalom
2021 november 05., 09:43
comments 29

Több helyi és környékbeli középiskolást vittek buszokkal megnézni Kálomista Gábor filmjét, az Elkúrtukat - írja a Telex. Voltak olyan iskolák, melyek kötelezővé tették a részvételt a csütörtöki vetítésen.

A filmvetítést intéző mozis vállalkozó és a tanárok szerint is a karcagi önkormányzat, illetve az általa finanszírozott művelődési központ állhatta a vetítés költségeit és a gyerekek buszoztatását is. A Telexnek a polgármester azt mondta, az önkormányzat nem fizetett a vetítésért. A filmet összesen háromszor vetítették le aznap a karcagi Déryné Kulturális Központban, az első kettőt tartották a diákoknak: a reggeli vetítést a Karcagi Nagykun Református Gimnázium tanulóinak, számukra nem volt kötelező a részvétel. A másodikat a szintén karcagi Szentannai Sámuel Református Gimnázium és a Varró István Szakközépiskola diákjainak tartották róluk azt írják, busszal vitték őket a helyszínre.

A diákok és a tanárok egybehangzóan azt mondták a Telex kérdésére, hogy a Szentannaiban kötelezővé tették a vetítést, aki nem ment el, annak igazolnia kellett távollétének okát, különben igazolatlan órát kapott. A Varró István Szakközépiskola diákjai is azt mondták, kötelező volt a részvétel, és rajtuk kívül még egy kunhegyesi iskola tanulói is ott voltak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt