Térdig vízben állva küldött üzenetet a klímacsúcsra a süllyedő Tuvalu minisztere

klímakatasztrófa
2021 november 05., 20:18
comments 5

Hogy mit üzent Tuvalu külügyminisztere, Simon Kofe a glasgow-i ENSZ klímacsúcs résztvevőinek, azt már anélkül is érteni lehet, hogy meghallgatnánk a videóüzenetét. Azt ugyanis térdig a tengerben állva mondta el, ezzel is jelezve, hogy a klímaváltozás miatt emelkedő tenger lassan ellepi az országát.

link Forrás

A csendes-óceáni Tuvalu kilenc szigetből áll, ezek közül kettőt már szinte teljesen ellepett az emelkedő tenger. A legtöbb sziget alig három méterrel van a tengerszint fölött, tudósok előrejelzése szerint pedig a 11 ezer lakosú ország száz, vagy akár ötven éven belül lakhatatlanná válhat.

Kofe erre akarta felhívni a figyelmet videóüzenetével, hogy a skóciai klímacsúcs konferenciatermeiben tárgyaló vezetőket is szembesítse azzal, hogy a világ egyes részein már nincs nagyon idő halogatni a fellépést a klímaváltozás ellen. (Yahoo News)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.