Térdig vízben állva küldött üzenetet a klímacsúcsra a süllyedő Tuvalu minisztere

klímakatasztrófa
2021 november 05., 20:18
comments 5

Hogy mit üzent Tuvalu külügyminisztere, Simon Kofe a glasgow-i ENSZ klímacsúcs résztvevőinek, azt már anélkül is érteni lehet, hogy meghallgatnánk a videóüzenetét. Azt ugyanis térdig a tengerben állva mondta el, ezzel is jelezve, hogy a klímaváltozás miatt emelkedő tenger lassan ellepi az országát.

A csendes-óceáni Tuvalu kilenc szigetből áll, ezek közül kettőt már szinte teljesen ellepett az emelkedő tenger. A legtöbb sziget alig három méterrel van a tengerszint fölött, tudósok előrejelzése szerint pedig a 11 ezer lakosú ország száz, vagy akár ötven éven belül lakhatatlanná válhat.

Kofe erre akarta felhívni a figyelmet videóüzenetével, hogy a skóciai klímacsúcs konferenciatermeiben tárgyaló vezetőket is szembesítse azzal, hogy a világ egyes részein már nincs nagyon idő halogatni a fellépést a klímaváltozás ellen. (Yahoo News)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt