Kaposvár, Békéscsaba és Berettyóújfalu önkormányzata sem tudott áramot venni a jövő évre, annyira elszálltak az energiaárak

2021 november 7., vasárnap 19:28
2

Kaposvár, Békéscsaba és Berettyóújfalu fideszes vezetésű önkormányzata sem tudott még a jövő évre áramot venni, mert nincs annyi pénzük, amennyiért a szolgáltatók adnák az energiát - számolt be a problémáról az RTL Híradója az Átlátszó cikke alapján.

Mindhárom város nemrég írt ki közbeszerzést villamosenergia vásárlásra, de ez mindegyik esetben eredménytelenül zárult, mivel a rendelkezésére álló anyagi fedezetük nem volt elegendő. A települések sem tartoznak abba az egyetemes fogyasztói körbe, amelyre vonatkozik a rezsicsökkentés. Ha pedig nem sikerül szerződni, akkor óvodák, egészségügyi intézmények maradhatnak áram nélkül, de a közvilágítás sem működne.

Nemcsak az áramnak magas az ára, a földgázé is, Hódmezővásárhely sem tudott még szerződést kötni emiatt. Holoda Attila, az RTL által megkérdezett energetikai szakértő azt mondta, hogy az önkormányzatok a kormány segítsége nélkül nem lesznek képesek a négy-ötszörösére növekedett piaci áron beszerezni sem a földgázt, sem az áramot. Orbán Viktor a pénteki rádióinterjújában Brüsszel klímapolitikáját okolta a magas energiaárakért.Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt