Amerika 20 hónap után hétfőn megnyitotta a határait

2021 november 8., hétfő 5:39
1

Hétfőn megnyitott Amerika. Biden elnök feloldotta a még Trump elnök által elrendelt határzárat a külföldi turisták előtt.

2020 márciusa óta a világ nagy részéből - ideértve az Európai Uniót, Nagy-Britanniát, Kínát, Indiát és Brazíliát - a különleges esetektől eltekintve tilos volt légi úton belépni az Egyesült Államokba, de Mexikó és Kanada felé lezárták a két szárazföldi határt is.

Bár az amerikai állampolgárok június óta beléphettek az EU-ba, az USA-ban speciális vízumokkal élő nem amerikai polgárok visszatérése nem volt garantált.

Amerika két szárazföldi határán felkészültek a nyitásra. A légitársaságok sűrítették a járataikat és nagyobb gépeket állítottak be. Ciudad Juarez mexikói határvárosban mobilvécéket helyeztek el a három határátkelőnél, mert három-négyórás sorokra számítanak. A város pénzváltóinál előre elfogytak a dollár bankjegyek.

A határzár oldása nem jelent teljesen korlátozásmentes utazást. A belépés feltétele lesz az amerikai kormány és a WHO által elfogadott vakcinák meglétén túl a 3 naposnál nem régebbi PCR-teszt megléte. A reptereken belépők esetében mától ez az érvényes szabály.

A szárazföldi határokat két fázisban nyitják meg. Ott mától “nem létfontosságú okból” - ez takarja a családlátogatást és a turistautakat - csak oltott utazók léphetnek be, míg az oltatlanok csak létfontosságú okból, azaz például gyógykezelés vagy üzleti utak végett.

Január elejétől viszont már csak a beoltottak léphetik át a szárazföldi határt.

(via Yahoo News)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt