Feltételesen szabadlábra helyeznék Oscar Pistoriust, de előtte még találkoznia kell az áldozata szüleivel

bűnügy
2021 november 8., 19:27
comments 5

Feltételes szabadságra bocsáthatják Oscar Pistoriust nyolc évvel azután, hogy a házában lelőtte a barátnőjét, Reeva Steenkampot. A műlábú futót 2015-ben ítélték el szándékos emberölés miatt, és végül 13 év öt hónapnyi börtönbüntetést kapott. A dél-afrikai törvények értelmében a büntetés felének letelte után bocsátható valaki feltételesen szabadlábra. Ennek a meghallgatása eredetileg múlt hónapban lett volna, de elnapolták, mivel még nem történt meg a találkozó az áldozat szüleivel, és az alapvető feltétel.

photo_camera Oscar Pistorius a bíróság előtt Fotó: HERMAN VERWEY

A szülők, Barry és June Steenkamp mindenképpen személyesen szeretnének találkozni Pistoriusszal, ehhez egyébként joguk van. Steenkampék korábban azt mondták, nyíltan meg akarják kérdezni Pistoriust, hogy miért lőtte le a lányukat. Az áldozat-elkövető találkozók célja, hogy a bűncselekmények áldozatainak családjai valamiféle lezárást kapjanak. Ügyvédjük azt nyilatkozta, hogy úgy érzik, ők most Reeva hangja, és ennyivel tartoznak a lányuknak.

A szülők javaslatot is tehetnek a meghallgatást vezető bizottságnak, amely ezt figyelembe veheti, de nem ez az egyetlen követelmény. Steenkampék ügyvédje azt nem árulta el, hogy a szülők ellenezni fogják-e Pistorius feltételes szabadlábra helyezését. (AP)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt