Több tucat gyerek égett halálra egy nigeri iskolában

katasztrófa
2021 november 08., 18:43
comments 1

Legalább 24 gyerek égett halálra egy nigeri iskolában – közölte Chaibou Aboubacar, Niger Maradi nevű régiójának kormányzója.

Az eset délután történt a déli fekvésű Maradi városának egyik fából és szalmából épült iskolájában, aminek három tanterme égett le. Aboubacar beszámolója szerint kb. nyolcvan diák szenvedett súlyos égési sérüléseket. A tűz okát egyelőre nem tudni.

Egy család a maradi otthonában Nigerben 2018. augusztus 16-án.
photo_camera Egy család a maradi otthonában Nigerben 2018. augusztus 16-án. Fotó: Luis Tato/AFP

Az ENSZ szerint a kb. 25 millió lakosú Niger a világ egyik legszegényebb országa, és Afrika országai közül ott az egyik legmagasabb az írástudatlanság szintje.

Az országban nincs elég iskola, ezért sok oktatási intézmény fából, szalmából vagy hullámlemezből van összetákolva. Egyes vidéki térségekben az oktatás szabad ég alatt folyik. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.