Az Éljen Szekszárd Egyesület szerint hangfelvétel bizonyítja, hogy a Párbeszédből kizárt Zaják Rita pozícióért cserébe szavaz a Fidesszel

2021 november 9., kedd 6:49
7

Az Éljen Szekszárd Egyesület tagjai, jelenlegi képviselői és korábbi képviselőjelöltjei egy hangfelvétel miatt a listán szerzett mandátum visszaadására szólítják fel az ellenzékből kivált Zaják Ritát.

Közleményük szerint egy november 5-én, Szekszárdon tartott közgyűlésen bekapcsolva maradt a mikrofon, így az élő közvetítés rögzítette, hogy a fideszes polgármester és a Fidesz frakcióvezetője megtárgyalja, hogy az ellenzékből kivált Zaják Rita, aki eddig tanácsnokként dolgozott a polgármester mellett, alpolgármesteri pozíciót követel magának, de ezt egyelőre nem tudják átvinni a közgyűlésen, mert az egyik fideszes képviselő nem akarja megszavazni, így nincs meg a többség. A felvétel szerint a frakcióvezető azt ígéri, meggyőzik a hezitáló tagot.

Zaják Ritát korábbi pártja, a Párbeszéd kizárta, mert az ellenzéki Éljen Szekszárd frakció elhagyása után rendre a Fidesszel szavazott együtt. Zaják Rita eddig tagadta, hogy bármilyen előnyszerzés állna a háttérben.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt