Az Éljen Szekszárd Egyesület szerint hangfelvétel bizonyítja, hogy a Párbeszédből kizárt Zaják Rita pozícióért cserébe szavaz a Fidesszel

POLITIKA
2021 november 09., 07:49

Az Éljen Szekszárd Egyesület tagjai, jelenlegi képviselői és korábbi képviselőjelöltjei egy hangfelvétel miatt a listán szerzett mandátum visszaadására szólítják fel az ellenzékből kivált Zaják Ritát.

Közleményük szerint egy november 5-én, Szekszárdon tartott közgyűlésen bekapcsolva maradt a mikrofon, így az élő közvetítés rögzítette, hogy a fideszes polgármester és a Fidesz frakcióvezetője megtárgyalja, hogy az ellenzékből kivált Zaják Rita, aki eddig tanácsnokként dolgozott a polgármester mellett, alpolgármesteri pozíciót követel magának, de ezt egyelőre nem tudják átvinni a közgyűlésen, mert az egyik fideszes képviselő nem akarja megszavazni, így nincs meg a többség. A felvétel szerint a frakcióvezető azt ígéri, meggyőzik a hezitáló tagot.

Zaják Ritát korábbi pártja, a Párbeszéd kizárta, mert az ellenzéki Éljen Szekszárd frakció elhagyása után rendre a Fidesszel szavazott együtt. Zaják Rita eddig tagadta, hogy bármilyen előnyszerzés állna a háttérben.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.