Egyelőre képtelenség megfejteni, hogy Alekszandr Lukasenko tudja-e, hogy mit csinál, vagy teljesen elvesztette a fonalat

Lezárt tartalom a Kör tagjainak külföld
2021 november 09., 17:55
comments 12

"Kiemelt helyet kapott Alekszandr Lukasenko fehérorosz és Vlagyimir Putyin orosz elnök keddi telefonos megbeszélésein a lengyel–fehérorosz határnál kialakult válsághelyzet, ide értve a lengyel hatóságok indokolatlanul kemény fellépését a békés menekültekkel szemben. Aggodalmakra ad okot a tény, hogy Lengyelország csapatokat vont össze a térségben. A két államfő a részletekbe menően megvitatta a történteket, valamint a nyugtalanító tényeket és tendenciákat."

A fentieket a szöveg karakteréből is kikövetkeztethető módon Alekszandr Lukasenko fehérorosz államfő-diktátor sajtószolgálata tette közzé kedden kora délután. Az oroszok, ha egyáltalán megszólalnak, távolságtartóbban fogalmaznak, bár ők is módfelett gondterheltek a fejlemények láttán. Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője szokása szerint ironikus is, ő azt írja, hogy a lengyelek ne Fehéroroszország elleni szankciókban gondolkodjanak, hanem George W. Bush egykori amerikai elnököt hibáztassák, aki elsőrendű felelőse a kialakult helyzetnek, az általa indított háborúk nélkül nem indult volna el és tartana azóta is a migránsok áramlása Nyugat-Európa felé.

photo_camera Nők és gyerekek Fotó: LEONID SHCHEGLOV/AFP

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.