Egyelőre képtelenség megfejteni, hogy Alekszandr Lukasenko tudja-e, hogy mit csinál, vagy teljesen elvesztette a fonalat

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
2021 november 9., kedd 17:55
12

"Kiemelt helyet kapott Alekszandr Lukasenko fehérorosz és Vlagyimir Putyin orosz elnök keddi telefonos megbeszélésein a lengyel–fehérorosz határnál kialakult válsághelyzet, ide értve a lengyel hatóságok indokolatlanul kemény fellépését a békés menekültekkel szemben. Aggodalmakra ad okot a tény, hogy Lengyelország csapatokat vont össze a térségben. A két államfő a részletekbe menően megvitatta a történteket, valamint a nyugtalanító tényeket és tendenciákat."

A fentieket a szöveg karakteréből is kikövetkeztethető módon Alekszandr Lukasenko fehérorosz államfő-diktátor sajtószolgálata tette közzé kedden kora délután. Az oroszok, ha egyáltalán megszólalnak, távolságtartóbban fogalmaznak, bár ők is módfelett gondterheltek a fejlemények láttán. Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője szokása szerint ironikus is, ő azt írja, hogy a lengyelek ne Fehéroroszország elleni szankciókban gondolkodjanak, hanem George W. Bush egykori amerikai elnököt hibáztassák, aki elsőrendű felelőse a kialakult helyzetnek, az általa indított háborúk nélkül nem indult volna el és tartana azóta is a migránsok áramlása Nyugat-Európa felé.

Nők és gyerekek Fotó: LEONID SHCHEGLOV/AFP

Lépj be féláron a Körbe!

Egy hónap Cikkek tagság most 1 990 990 Ft.
Légy része a közösségünknek!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt