Fecskendőhiányra figyelmeztet a WHO

külföld
2021 november 09., 19:02

Fecskendőhiány kialakulásának veszélyére figyelmeztetett kedden az Egészségügyi Világszervezet szakértője Genfben. Lisa Hedman szerint

a következő évben a szükségesnél 1-2 milliárddal kevesebb fecskendő állhat rendelkezésre, ami jelentősen lassíthatja a koronavírus elleni globális oltási kampányt is.

A hiány a WHO szerint a szegényebb országokat sújthatja, hiszen ők általában kisebb tételeket rendelnek, ezért a gyártók hátrébb sorolják őket. A WHO becslései szerint egy átlagos évben 16 milliárd fecskendő áll rendelkezésre a világ országai számára. A koronavírus-világjárvány előtt ennek 5-10 százalékát (800 ezer - 1,6 millió) használtak fel védőoltások beadásához. Ehhez képest mostanra már 7 milliárd adag koronavírus-oltást adtak be világszerte, a következő években pedig akár hétszeres is lehet a kereslet a járvány előtti szinthez képest. (MTI)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.