Ingyenes koronavírus-szűrésbe kezd az I. és a II. kerület

járvány
2021 november 09., 10:49
comments 1

A II. kerület polgármestere, Őrsi Gergely az oldalán jelentette be, hogy mivel a járvány negyedik hullámában ismét aggasztó fertőzési adatokat látni, az I. kerületi önkormányzattal összefogva, a Szent Ferenc Kórházzal és a Budai Irgalmasrendi Kórházzal együttműködésben ingyenes koronavírus-szűrést szerveznek a két budai kerületben.

A polgármester szerint a járvány fékezésének egyik eszköze a tesztelés, hiszen a pozitív esetek kiszűrésével felderíthetik és megszakíthatják a fertőzési láncok egy részét, így számos esetben előzhetik meg családtagjaik, szomszédaik megbetegedését.

A közlemény szerint az antigén gyorsteszttel való szűrés ingyenes, bárki által igénybe vehető. Lehet előzetesen is regisztrálni, de enélkül is igénybe lehet venni a szűréseket.

Mivel a teszt már a tünetek megjelenése előtt, akár a fertőzés második napjától képes kimutatni a koronavírust, a szűrővizsgálatot azoknak az egészséges, vagy magukat egészségesnek gondoló személyeknek is ajánljuk, akik még a tünetek és panaszok jelentkezése előtt szeretnék kizárni a fertőzés tényét. A teszt alkalmas a COVID-19 és a szezonális influenzafertőzés megkülönböztetésére is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.