Intézkedő rendőrt ütött el a moldáviai magyar nagykövet

POLITIKA
2021 november 09., 19:10
comments 9

Elütött egy intézkedő rendőrt a moldáviai nagykövet Kisinyovban, írja a Magyar Hang. Az esetről, ami szombaton történt a moldáv főváros központi piaca mellett, kikerült az érintett rendőr testkamerájának felvétele. Ezen látható, ahogy többször is figyelmezteti Szabó Sándort, hogy rossz helyen parkol, elállja az utat az oltóbusz előtt. Amikor a rendőr elkérné a nagykövet iratait, az beül az autóba, és gázt ad. Majd még egyszer, elsodorva az egyenruhást.

Bár az eset egyértelmű a felvétel szerint, a moldáviai magyar nagykövetség azontúl, hogy elismerte, valóban Szabó Sándor látható a videón, tagadja a történteket. Szerintük a rendőr agresszív volt, és nem volt tekintettel Szabó diplomata státuszára.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt