Koronavírus-számok Magyarországon 5/17/2022
Elhunytak 0 Σ 46 343
Kórházban 0 Σ 1 015
Fertőzöttek 0 Σ 1 909 948
Tesztek 0 Σ 11 394 556
Oltottak 0 Σ 6 407 918
A legújabb trendek

Többé nem jár ingyenes kórházi ellátás a nem oltott fertőzötteknek Szingapúrban

2021 november 9., kedd 7:16
3

A szingapúri kormány közölte, hogy többé nem fizeti a társadalom-biztosítás azoknak a koronavírusos betegeknek az ellátását, akik saját döntésük miatt nincsenek beoltva, írja a Guardian. Az államban is megy fel a fertőzöttek száma, és Szingapúrban jelenleg minden állampolgárnak, illetve tartózkodási engedéllyel rendelkező polgárnak jár az ingyenes ellátás, kivéve ha valaki azután lesz fertőzött, hogy külföldről érkezett vissza.

Ugyanakkor december 8-ától új szabály lép életbe, és azok, akik direkt döntöttek úgy, hogy nem oltatják be magukat, kénytelenek lesznek fizetni a kórházi költségeket, ha a vírus megfertőzi őket. A kormány szerint az oltatlan emberek a jelentős többségét adják azoknak, akik intenzív osztályra kerülnek, ezzel pedig jelentősen hozzájárulnak az egészségügyi erőforrások terheléséhez.

Fotó: JOSEPH NAIR/NurPhoto via AFP

A kormány azoknak nem küld majd számlát, akik egészségügyi okból nem kaphatnak oltást. December 8-áig elég beadni az első oltást is, aki addig legalább egyszer oltatja magát, az december 31-éig még kaphat ellátást ingyen.

Szingapúr annak ellenére szigorít, hogy a világ egyik legjobb átoltottsági arányával rendelkeznek, és az oltható felnőttek 85 százaléka kapott már vakcinát. Ennek ellenére a delta variáns következtében november 8-án 2470 új esetet és 14 halálesetet regisztráltak az 5,6 millió lakosú államban.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt