A horvát parlament épületébe csak védettségi igazolással léphetnek be a képviselők

járvány
2021 november 10., 15:53

Csak védettségi igazolással léphetnek be hétfőtől a képviselők a parlamentbe Horvátországban.

Gordan Jandrokovic házelnök bejelentése szerint azoknak, akik nem kaptak oltást, és nem rendelkeznek gyógyultsági igazolással, teszteltetniük kell magukat. Akik elutasítják a tesztelést, online kapcsolódhatnak be a parlament munkájába.

photo_camera Fotó: STIPE MAYIC/Anadolu Agency via AFP

November 15-től kiterjesztik a Covid-igazolványok használatát minden állami és önkormányzati hivatalra, valamint az állami vagy önkormányzati fenntartású intézményekre és kereskedelmi vállalatokra, köztük az oktatási intézményekre is. Azoknak, akik nem kaptak oltást, és korábban nem voltak betegek, hetente kétszer teszteltetniük kell magukat.

Horvátországban az elmúlt 24 órában 7315 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak, ami a járvány kezdete óta a legmagasabb napi adat.

A valamivel több mint négymilliós Horvátországban eddig 1 974 397-en kaptak védőoltást - a teljes lakosság 48, a felnőtt lakosság 58 százaléka -, közülük 1 831 401-en már a második adagot is megkapták. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.