Felfüggesztett börtönbüntetést kapott a szentgáli gazda, akinek a kosa két embert is megölt

bűnügy
2021 november 10., 07:30
comments 2

Másfél évet kapott, négy évre felfüggesztve az a szentgáli gazda, akinek a kosa két embert is megölt, írja a Magyar Narancs.

A vádirat szerint a kos négy embert is megtámadott, két embernek sikerült elmenekülnie, egy pár női tagja viszont a helyszínen vesztette életét, a férfi pedig később a kórházban halt bele sérüléseibe.

A támadás a Veszprém megyei Szentgál község külterületén, Mésztelep közelében történt. Az erdő mellett, egy lekerített részen tartotta állatait egy ott élő gazda, 19 juhot, köztük a merinói kost, valamint három borjút, augusztus 24-én azonban valahogy kiszöktek a kapun keresztül.

A gyilkos kos mindkét támadásnál először az áldozatok lábára támadt, majd mikor azok elestek, a földön tovább öklelte őket. Ezek okozták a halálos sebesüléseket.A Veszprém Megyei Főügyészség vádat emelt a gazda ellen, a vádemelést 2021 júniusában továbbította a Veszprémi Járásbíróságnak. A vádlott már a bíróság előkészítő ülésén elismerte a bűncselekményt, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, ezért már ekkor, október 15-én megszületett az ítélet.

A gazdát nem jogerősen egy év hat hónap – végrehajtásában négy évre felfüggesztett – fogházbüntetésre ítélték foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt. Mindemellett a bíróság két évre eltiltotta a szarvasmarha-, ló-, sertés-, juhtartó és -tenyésztő foglalkozás gyakorlásától, valamint viselnie kell az eljárás során felmerült, több mint kétmillió forint bűnügyi költséget is. A vádlott és védője elfogadta az ítéletet, az ügyészség súlyosításért fellebbezett.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.