Nem mondja meg a vadászati világkiállítást szervező cég, hogy milyen kutatásokra tapsoltak el több mint 80 milliót

2021 november 10., szerda 11:01
1

Nem mondja meg a vadászati világkiállítást szervező cég, az Egy a Természettel Nonprofit Kft., hogy pontosan milyen hatástanulmányokra fizettek ki több tízmillió forintot.

A hvg.hu azt szerette volna meg megtudni a cégtől közérdekű adatigényléssel, hogy a honlapjukra feltöltött szerződéslista szerint mire ment el 83 millió forint.

Kérték, hogy:

  • küldjék el a PWC Nonprofit Kft. tanácsadói tevékenysége során a bruttó 18,415 millió forintért készített anyagait, ideértve a szerződés szerinti „küldő országok, célpiacok felmérése, haszonelemzés, attitűd felmérés” témákban készült(ek)et,
  • pontosítsák a Századvég Gazdaságkutató Zrt.-vel kutatási feladatokra bruttó 64,897 millió forint értékben között megbízást, hogy az pontosan milyen kutatásokra vonatkozik, és egyúttal küldjék meg az e szerződés alapján elkészült kutatási anyagokat, elemzéseket.

A cég 15 nap helyett 45 napos határidőt kért a közérdekű adatok kiadására, mondván, hogy vészhelyzet van. Csakhogy az Alkotmánybíróság szerint csak akkor hosszabbítható meg a határidő, ha az „elkerülhetetlenül szükséges ahhoz, hogy az adatkezelő szerv eredményesen működjön közre a koronavírus-járvány leküzdésében.” Ez viszont a vadászati világkiállítást szervező cég esetében nem áll fenn.

Ezt jelezte is a hvg.hu, de végül csak 31 nappal a kérvény benyújtása után kapták meg az adatok egy részét.

Eszerint pedig a rendezvény nyáron bemutatott hivatalos dalának költsége nettó 2,345 millió forint volt.„A két másik szerződéssel kapcsolatos adatigénylésünket a Kft. elutasította, mondván: ezek olyan, döntést előkészítő anyagok, amelyek kiadását megtagadhatják a törvény szerint, ha az adat “további jövőbeli döntés megalapozását is szolgálja”. A “célpiacok felmérése” témájú anyagok állításuk szerint “az országokkal kapcsolatos kommunikációs csatornák felépítésével kapcsolatos döntéseket” alapoznak meg, ahogy a Századvég-kutatás is ilyen jövőbeni döntéseket szolgálnak” - írja a hvg.hu.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt