Újabb szankciókat vethet ki az EU Fehéroroszországra

külföld
2021 november 10., 08:38
comments 1

Harminc fehérorosz állampolgárra, köztük a külügyminiszterre és az állami légitársaságra, a Belaviára is további szankciókat vetne ki az Európai Unió már a jövő héten. Ezt három diplomata is megerősítette a Reuters hírügynökségnek.

Ezekkel az intézkedésekkel most azért próbálhatnak nyomást gyakorolni Alekszandr Lukasenka fehérorosz diktátorra, mert az EU és a NATO szerint is fegyverként használja a bevándorlókat. Különböző közel-keleti országokból utaztattak embereket Minszkbe, majd onnan most éppen a lengyel határ közelébe, ahol épp ma meg is próbálták áttörni a határkerítést.

photo_camera Fotó: LEONID SHCHEGLOV/AFP

Utoljára júliusban döntöttek a Lukasenkához köthető gazdasági szereplők és állami vállalatok szankcionálásáról. Ezekről és arról, hogy miért került nehéz helyzetbe az EU azzal, hogy fel kell lépnie a fehérorosz diktátorral szemben, ebben a cikkben írt Bede Márton.

(Borítókép: Sergei GAPON / AFP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.