Csoda, hogy életben maradt a kisfiú, aki fél kilóval született

külföld
2021 november 11., 08:11

Alig múlt egy éves, de már világrekordot állított be egy alabamai kisfiú, Curtis, aki tavaly júliusban jött világra, négy hónappal korábban, mint kellett volna. Mostanáig sosem fordult elő, hogy egy ennyire koraszülött baba tartósan életben tudott volna maradni, az orvosok szerint egy százalék esély sem volt erre. Ikertesetvére, C'Asya viszont egy nappal születése után meghalt.

photo_camera Fotó: Youtube/Guinness World Records

Curtis alig fél kilóval született, három hónapig lélegeztetőgépen kellett tartani, és 275 napig állandó felügyelet alatt tartották. Végül idén április elején vihették haza, és bár továbbra is gyógyszerekre, oxigénpalackra van szüksége, mostanra sokkal egészségesebb. (CNN)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.