Felborult egy migránsokat szállító kisteherautó Domaszéknél, 25 embert kórházba vittek

baleset
2021 november 11., 20:56
comments 3

A baleset 17:15 körül történt Domaszék külterületén, az 1-es dűlőben.

A Ford Transit egy balra ívelő kanyarban árokba borult. A kocsiban 24 utas és a sofőr volt.

photo_camera Fotó: police.hu

A rövid időn belül helyszínre érkező rendőrök a sérülteket az autóból kisegítették, és azonnal riasztották a mentőket meg a tűzoltókat.

A csoport tagjai közül 14 ember szír, 9 szomáliai és egy palesztin állampolgárnak vallotta magát, de az 5 gyerek, 8 nő és 11 férfi sem személyazonosságát, sem magyarországi tartózkodása jogszerűségét nem tudta igazolni.

photo_camera Fotó: police.hu

A baleset után a mentők mindenkit kórházba vittek.

A magyar sofőrt az egyenruhások előállították a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre, ahol őrizetbe vették, és embercsempészés miatt indítottak eljárást ellene.

„Az illegális migránsokkal szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően járnak el” – írja a rendőrség.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt