Felborult egy migránsokat szállító kisteherautó Domaszéknél, 25 embert kórházba vittek

baleset
2021 november 11., 20:56
comments 3

A baleset 17:15 körül történt Domaszék külterületén, az 1-es dűlőben.

A Ford Transit egy balra ívelő kanyarban árokba borult. A kocsiban 24 utas és a sofőr volt.

photo_camera Fotó: police.hu

A rövid időn belül helyszínre érkező rendőrök a sérülteket az autóból kisegítették, és azonnal riasztották a mentőket meg a tűzoltókat.

A csoport tagjai közül 14 ember szír, 9 szomáliai és egy palesztin állampolgárnak vallotta magát, de az 5 gyerek, 8 nő és 11 férfi sem személyazonosságát, sem magyarországi tartózkodása jogszerűségét nem tudta igazolni.

photo_camera Fotó: police.hu

A baleset után a mentők mindenkit kórházba vittek.

A magyar sofőrt az egyenruhások előállították a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre, ahol őrizetbe vették, és embercsempészés miatt indítottak eljárást ellene.

„Az illegális migránsokkal szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően járnak el” – írja a rendőrség.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.