Gigászi összegért kelt el Wilson, a hajótörött Tom Hanks legendás röplabdája

2021 november 11., csütörtök 20:56
Tom Hanks épp hangosan vitatkozik Wilsonnal

Egészen elképesztő, 308 000 dolláros - közel 100 millió forintos - áron kelt el egy árverésen a 2000-es Cast Away (Számkivetett) című filmben kellékként használt röplabda, Wilson.

A film, aminek fontos mellékszereplője Wilson, egy modern kori Robinson Crusoe megpróbáltatásairól szól. A főszereplőt alakító Tom Hanks repülőgépe lezuhan, ő pedig egyedüli túlélőként egy lakatlan szigeten talál menedéket.

Hanks modern kori Robinson Crusoe-ként igyekszik életben maradni a szigeten. A partra sodort dolgok között talál egy röplabdát, aki legjobb barátja lesz. Hozzá beszél, és vele törődik annak érdekében, hogy ne kergesse őrületbe a magány.

Hanks legjobb színészi Oscar-jelölést kapott a Robert Zemeckis-filmben nyújtott alakításáért, bezzeg Wilsont nem jelölték semmilyen díjra, pedig ő is komoly átalakuláson megy keresztül a film során.

A labda egyébként már eredetileg mocskosnak készült, és a forgatás alatt sok időt töltött a vízben - mondta róla az aukciós ház vezetője, aki szerint a labda sok helyen sérült, festékkel felhordott, kopott, koszos. Mintha csak srófolni akarta volna az árát.

A Prop Store több mint 1100 darab egyéb filmes emléktárgyat tett pénzzé az árverésen, ekkor talált új gazdát magának Wilson is. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt