Hatmillió forintnyi kártérítést követel a japán mozdonyvezető, akit 120 forintnyi büntetéssel sújtottak egy kétperces késés miatt

ÉLET
2021 november 11., 10:32
comments 10

Beperelte a Nyugat-Japán Vasúti Társaságot (JR West) egyik mozdonyvezetőjük, mert méltánytalannak tartja, hogy egy egyperces késés miatt levontak a fizetéséből. A sajtóbeszámolókban meg nem nevezett mozdonyvezető szerint önhibáján kívül késett a szerelvényével, ezért nem tűrheti el, hogy 43 jent (120 forint) levontak a béréből.

Keresetében most a 43 jen (120 forint) visszafizetésén túl 13 jen (36 forint) túlórapénzt, illetve 2,2 millió jen (6,15 millió forint) nem anyagi jellegű kára megtérítését is követeli, mert állítása szerint a meghurcoltatása komoly lelki szenvedést okozott neki.

A mozdonyvezető szerint más hibájából késett. Szerelvénye útját egy rossz vágányra tévedt vonat állta el, egy percet kellett várakoznia emiatt, majd további egy perc késéssel futott csak be a peronhoz. A JR West ezután először két percnyi munkaidő kiesése miatt 85 jent (240 forint) vont le a fizetéséből, de miután a mozdonyvezető a helyi érdekvédelmi tanácsnál feljelentést tett, egy percnyi munkabérét mégis megtérítették, mondván, csak akkor nem dolgozott, amíg azt várta, hogy a rossz vágányon várakozó szerelvény kifusson előle. (Via The Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.