Márki-Zay: Lázadunk a diktatúra, a gyűlölet és a korrupció ellen

POLITIKA
2021 november 11., 17:45
Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje
photo_camera Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje Fotó: ATTILA KISBENEDEK/AFP

Nemzetközi sajtótájékoztatót tartott Brüsszelben Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt csütörtök délután.

A hódmezővásárhelyi polgármester az őt jelölő Mindenki Magyarországa Mozgalom közleménye szerint arról beszélt, hogy az ellenzéki összefogásban mindenki fontosnak tartja a demokráciát, a jogállamiságot, a piacgazdaságot és az európai integrációt, ezért

„lázadunk a diktatúra, a gyűlölet és a korrupció ellen.”

Márki-Zay azt is hangsúlyozta, hogy az ellenzéki összefogás tagjai között ugyan vannak különbségek, mégis nagyon hasonlóan látják Magyarország jövőjét, amit mindannyian az Európai Unión belül képzelik el:

„Mi, magyarok otthon érezzük magunkat Európában, de attól tartunk, hogy Orbán kivezetné Magyarországot az Unióból”.

Megismételte, hogy az Orbán-kormány csak retorikájában bevándorlás-ellenes, mert közben politikai és gazdasági bűnözőknek ad otthont. Előbbire Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnököt, utóbbira a letelepedési kötvényprogram orosz és iszlamista kedvezményezettjeit hozta fel példaként.

Márki-Zay Péter a nap folyamán korábban találkozott Věra Jourovával, az Európai Bizottság alelnökével, az európai értékekért és átláthatóságért felelős biztosával, akivel az uniós pénzek tisztább felhasználásának szükségességéről beszéltek.

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt kétnapos brüsszeli látogatása során hat európai biztossal és négy pártcsalád vezetőjével is találkozott.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.