Pest megyében 74 százalékos az oltottság, Szolnok megyében 60

járvány
2021 november 11., 10:10

Négy hónap elteltével ismét megyei oltottsági adatokat tett közzé az operatív törzs. Ebből kiderül, hogy a 12 éven felüli lakosságra vetítve Pest megyében a legnagyobb az oltottsági arány (74 százalék), Fejér megyében és Budapesten 70 százalék.

photo_camera Fotó: koronavirus.gov.hu

A legalacsonyabb átoltottságú megyék: Jász-Nagykun-Szolnok (59,7 százalék), Borsod-Abaúj-Zemplén (61,7 százalék) és Hajdú-Bihar (62,2 százalék). Nem konkretizálták, de feltételezhető, hogy a legalább egyszer oltottak arányáról van szó.

Legutóbb júliusban kaptunk hasonló térképet a Miniszterelnökségtől, miután kiderült, hogy Gulyás Gergely ismeri a számokat. A Nemzeti Népegészségügyi Központ korábban azt állította, nincsenek ilyen adatok.

Azóta többször hiába kértük a frissebb adatokat, kérdés, ezek után folyamatosan közölni fogják-e, vagy egyszeri alkalomról van szó.

Az elmúlt két hétben Szolnok, Csongrád-Csanád és Békés megyében találták lakosságarányosan a legtöbb fertőzöttet.

link Forrás


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.