Szakcsi Lakatos Béla nem fogadta el a józsefvárosi díszpolgári címet

KULTÚRA
2021 november 11., 11:38
comments 6

„Én a politikán felül, vagy inkább kívül állok, és nem akarok a választás előtt semmibe se belekeveredni se a kormány, sem az ellenzék oldalán” - mondta Szakcsi Lakatos Béla a Józsefváros újságnak, miután visszautasította a kerületi önkormányzat által megítélt díszpolgári címet.

A jazz-zongorista, zeneszerző nem akarja azt a látszatot kelteni, mintha hagyná, hogy a nevét felhasználja a politika. De ha a 2022-es választás után ismét felajánlják neki a kitüntetést, elfogadja. Józsefvárosban 2019 óta az ellenzék irányít, Pikó András a polgármester.

photo_camera Szakcsi Lakatos Béla Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

Mint mondta, kapott már díjakat fideszes és MSZP-s kormányoktól is, és van politikai véleménye, de ezt nem akarja megosztani a nyilvánossággal.

Szakcsi Lakatos fellépett az idei I. Józsefvárosi Jazzfesztiválon is, reméli, hogy a választások után is lesz ilyen.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt