Karácsony levelet küldött Orbánnak: Fizesse ki a BKK normatív támogatását

november 12., péntek 12:13
14

Levélben szólította fel Orbán Viktort a főpolgármester, hogy fizesse ki a kormány a fővárosi közösségi közlekedés idei, 12 milliárd forintos normatív támogatását. Karácsony Gergely szerint Tarlós idején az év ezen időszakára már rég megérkezett a Budapesti Közlekedési Központhoz a pénz, ennek most egyelőre "nincs jele". Megjegyezte: a főváros ugyanakkor minden hónapban jelentős összeget fizet az államnak azért, hogy a Budapest-bérlettel utazók használhassák a HÉV-et a főváros területén. Karácsony felidézte, hogy Orbán 2019-ben, az önkormányzati választás után arról beszélt, a főváros új vezetése ugyanarra az együttműködésre számíthat, mint az előző városvezetés. Szerinte a miniszterelnök ezzel ellentétesen viselkedett számos kérdésben, pedig

"a nemzet fővárosa ellen hozott döntés a nemzet ellen hozott döntés".

A kormányzati pénz késése miatt a BKK-nak valószínűleg hitelkeretet kell nyitnia, "hogy az év végéig ki tudja húzni a finanszírozását".

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt