Lediplomázott a börtönben a gyorséttermi lövöldöző

bűnügy
2021 november 12., 06:36
comments 3

Három évet töltött letartóztatásban anélkül, hogy ítélet született volna legfrissebb ügyében, ezért ismét szabadlábra került S. Ábel. A gyorséttermi lövöldöző a Blikknek elmondta, hogy

májusban befejezte az egyetemet, jogász lett. Számítógépet nem használhatott, ezért kézzel írta meg a szakdolgozatát a rácsok mögött, amit a szülei gépeltek be. A záróvizsgát Skype-on tette.

S. Ábel 2010-ben lett ismert, akkor verseket írt arról, hogyan végezne 22 emberrel. Ügyében 2017-ben született ítélet, emberölés előkészülete miatt két és fél évet kapott. Az eljárás közben, 2015-ben, elítélték lőfegyverrel való visszaélés és fegyveresen elkövetett garázdaság miatt négy és fél évre, mert belelőtt egy Móricz Zsigmond körtéri gyorsétterem mennyezetébe. Büntetéséből 2017-ben szabadulhatott. Egy évvel később két év felfüggesztett börtönre ítélték, mert kétszer is hamisított átutalási megbízást adott le bankokban. Még ugyanebben az évben újra elfogták, mert a gyanú szerint robbanóanyag előállításán dolgozott.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.