Októberben is Szoboszlai lett a német Bundesliga legjobb újonca

foci
2021 november 12., 18:26

Szoboszlai Dominikot, az RB Leipzig magyar válogatott labdarúgóját választották október legjobb újoncának a német élvonalban. A Bundesliga honlapja szerint a támadó középpályás egy gólt szerzett és két gólpasszt adott októberben, az átadásainak pedig 87 százaléka volt pontos.

A 2021/22-es idényben Szoboszlai augusztus után másodszor érdemelte ki az elismerést. A szavazás végeredményéhez a szurkolók negyven, a klubok és a szakértők harminc-harminc százalékban járulnak hozzá. Szoboszlait a hónap játékosa díjra is jelölték, annak eredményét a jövő héten hirdetik ki.

A magyar válogatott játékos a Bajnokok Ligája legutóbbi fordulójában is eredményes volt, a Paris SG ellen a ráadásban rúgott be egy tizenegyest, 2-2-es döntetlenhez és pontszerzéshez segítve ezzel a Leipziget. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.