Péntektől a fehérorosz Belavia sem vesz fel iraki, jemeni és szíriai utasokat az Isztambulból Minszkbe tartó gépeire

külföld
2021 november 12., 13:27

Az erről szóló hírt a honlapján tette közzé a légitársaság, mégpedig a török hatóságok kérésére hivatkozva. Mint arról korábban beszámoltunk, a lengyel határon összegyűlt menekültek alapvetően menetrend szerinti repülőjáratokkal érkeztek Fehéroroszországba Isztambulból, Dubajból és Damaszkuszból, emiatt az Európai Unió részéről tervezett szankciók kapcsán az elsők között említették a Belavia légitársaságot. Ugyancsak felmerült, hogy büntetnék a török Turkish Airlinest és az orosz Aeroflotot, amelyek szintén üzemeltettek ilyen "migránsjáratokat". A Tuskish Airlines már korábban jelezte, hogy iraki, jemeni és szíriai állampolgárságú utasokat nem kíván Minszkbe szállítani a jövőben, ehhez Isztambul vonatkozásában most a Belavia is csatlakozott. A fehérorosz vállalatot a Roman Protaszevics-ügy óta kitiltották az Európai Unió légteréből, de mint arra az MTI felhívja a figyelmet, továbbra is közlekedik olyan célállomásokra, mint Azerbajdzsán, az Egyesült Arab Emírségek, Egyiptom, Grúzia, Jordánia, Kazahsztán, Örményország és Üzbegisztán.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.