Koronavírus-számok Magyarországon 1/21/2022
Elhunytak + 65 Σ 40 822
Kórházban + 1 Σ 2 674
Fertőzöttek + 15 957 Σ 1 401 457
Tesztek + 49 275 Σ 9 661 929
Oltottak + 4 042 Σ 6 329 185
A legújabb trendek

Szombattól részleges korlátozásokat vezetnek be Hollandiában

2021 november 12., péntek 20:50

Hollandiában szombattól három hétig részleget korlátozásokat vezetnek be koronavírus-fertőzöttek növekvő száma miatt. Ezzel Hollandia lett az első nyugat-európai ország, amely a járvány negyedik hulláma alatt korlátozásokat léptet életbe.

A kormány döntése értelmében szombattól:

  • A nem létfontosságú üzleteknek este hatkor be kell zárnia, ahogy a kaszinóknak, fodrászatoknak, fürdőknek és bordélyházaknak is;
  • az éttermek, kávézók és szállodák este nyolcig lehetnek nyitva;
  • minden amatőr és profi sportesemény zártkapus lesz, beleértve a holland válogatott Norvégia elleni jövő heti VB selejtező meccsét;
  • legfeljebb négy 13 évnél idősebb vendéget lehet otthon fogadni egyszerre;
  • és a kormány azt kéri, hogy aki csak teheti, a következő három hétben dolgozzon otthonról.

Emellett a kormány olyan törvényjavaslaton dolgozik, amely lehetővé tenné az üzleteknek, hogy csak oltott, vagy a fertőzésből kigyógyult vásárlókat engedjenek be. A mozik és színházak továbbra is nyitva maradhatnak, de ahol nem tudják ellenőrizni a védettséget, másfél máter távolságot kell tartani.

A vendéglátós szakma elég mérgesen reagált a bejelentésre, a kormány szakmai szervezetek szerint a korlátozásokkal átlépett egy vörös vonalat. Az intézkedések ellen komolyabb tiltakozás várható, hiszen Hágában múlt hétvégén már a mostani járványügyi intézkedések miatt is ezrek tüntettek.

Hollandiában pénteken 16 287 új koronavírusos fertőzöttet regisztráltak, kicsivel kevesebbet, mint csütörtökön, amikor megdőlt az eddigi rekord. Az átoltottsági arány amúgy elég magas, a 12 évnél idősebbek több mint 82 százaléka, a teljes lakosság 73 százaléka kapott már két oltást. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt