Falus Ferenc szerint most határozott, nagyon erős intézkedésekre lenne szükség a járvány terjedésének lassításához

járvány
2021 november 13., 17:33

„A korai, azonnali intézkedésekkel lehetett volna a járvány terjedését lassítani” - mondta Falus Ferenc az ATV Híradójának. Berobbant a negyedik hullám, a volt tiszti főorvos szerint

„most nagyon határozott, nagyon erős intézkedésekre van szükség. Nem véletlen, hogy Oroszországban is tíz napra bezártak minden iskolát, üzemet és fizetéssel otthon kell maradni, hogy egyáltalán fékezni, tudják a járvány terjedését.”

Rusvai Miklós víruskutató szerint fontos lenne tudni, hogy a kórházban ápoltak és az elhunytak között milyen arányban vannak az oltottak.

„Nagyon jó választ adna az, hogyha tudnánk, hogy a kórházban lévők, a lélegeztető gépen lévők, az elhunytak között mennyi és milyen típusú vakcinával oltottak voltak”

– mondta. Az ATV Híradója a felvetéssel ismét megkereste a koronavírus sajtóközpontot, hiába, továbbra sem árulják el az oltottakra vonatkozó statisztikát. Mindössze annyit közöltek, hogy az adatok azt jelzik, hogy a vírust egyformán elkaphatják az oltottak és az oltatlanok is, de az oltottak kevesebb, mint egy százaléka betegszik meg.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.