Koronavírus-számok Magyarországon 9/21/2022
Elhunytak + 48 Σ 47 457
Kórházban + 92 Σ 923
Fertőzöttek + 12 307 Σ 2 082 750
Tesztek 0 Σ 11 394 556
Oltottak 0 Σ 6 417 738
A legújabb trendek

Falus Ferenc szerint most határozott, nagyon erős intézkedésekre lenne szükség a járvány terjedésének lassításához

2021 november 13., szombat 17:33
9

„A korai, azonnali intézkedésekkel lehetett volna a járvány terjedését lassítani” - mondta Falus Ferenc az ATV Híradójának. Berobbant a negyedik hullám, a volt tiszti főorvos szerint

„most nagyon határozott, nagyon erős intézkedésekre van szükség. Nem véletlen, hogy Oroszországban is tíz napra bezártak minden iskolát, üzemet és fizetéssel otthon kell maradni, hogy egyáltalán fékezni, tudják a járvány terjedését.”

Rusvai Miklós víruskutató szerint fontos lenne tudni, hogy a kórházban ápoltak és az elhunytak között milyen arányban vannak az oltottak.

„Nagyon jó választ adna az, hogyha tudnánk, hogy a kórházban lévők, a lélegeztető gépen lévők, az elhunytak között mennyi és milyen típusú vakcinával oltottak voltak”

– mondta. Az ATV Híradója a felvetéssel ismét megkereste a koronavírus sajtóközpontot, hiába, továbbra sem árulják el az oltottakra vonatkozó statisztikát. Mindössze annyit közöltek, hogy az adatok azt jelzik, hogy a vírust egyformán elkaphatják az oltottak és az oltatlanok is, de az oltottak kevesebb, mint egy százaléka betegszik meg.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt