Karácsony a közbeszerzési büntetésről: Biztos hasonló szigort alkalmaznak Mészáros Lőrinc cégeinek állami tenderein is

Budapest
2021 november 13., 15:13
comments 5

„Miközben a kormány visszatartja a BKK-nak járó 12 milliárd forintos normatív támogatást, veszélyeztetve ezzel a budapesti közlekedési cégeket, politikai furkósbotnak használja a Közbeszerzési Döntőbizottságot,” kommentálta Facebook-oldalán a főpolgármester, hogy 150 millió forintra büntették BKV-t a frankfurti villamosok beszerzése miatt. Karácsony Gergely szerint

„a vásárlás teljesen jogszerű volt, a Közbeszerzési Döntőbizottság a „van-e izzókészlet” érveléssel hozta meg a határozatát. Biztos hasonló szigort alkalmaznak Mészáros Lőrinc cégeinek állami tenderein is.”

Hozzátette: hiába van a Fővárosnak érvényes opciós szerződése közel 50 új CAF villamos lehívására, a kormány, mint minden kedvezményes hitelfelvételünket, ezt is blokkolja.

„A mostani bírság is azt mutatja, hogy Orbán Viktor minden számára elérhető módon megpróbálja ellehetetleníteni Budapestet. Elvonja az önkormányzatok egyetlen bevételi forrását, az iparűzési adót, visszatartja a költségvetési törvény szerint járó éves 12 milliárd forintos közösségi közlekedési normatívát, 10 milliárdról közel négyszeresére, 35 milliárd forintra növeli a Fővárosra kivetett szolidaritási hozzájárulást, blokkolja a közlekedési cégek kedvezményes hitelfelvételét, és a saját forrásból beszerzett frankfurti villamosok ügyében is ráereszti a Közbeszerzési Döntőbizottságot a BKV-ra.”

- írta.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt