Karácsony a közbeszerzési büntetésről: Biztos hasonló szigort alkalmaznak Mészáros Lőrinc cégeinek állami tenderein is

Budapest
2021 november 13., 15:13
comments 5

„Miközben a kormány visszatartja a BKK-nak járó 12 milliárd forintos normatív támogatást, veszélyeztetve ezzel a budapesti közlekedési cégeket, politikai furkósbotnak használja a Közbeszerzési Döntőbizottságot,” kommentálta Facebook-oldalán a főpolgármester, hogy 150 millió forintra büntették BKV-t a frankfurti villamosok beszerzése miatt. Karácsony Gergely szerint

„a vásárlás teljesen jogszerű volt, a Közbeszerzési Döntőbizottság a „van-e izzókészlet” érveléssel hozta meg a határozatát. Biztos hasonló szigort alkalmaznak Mészáros Lőrinc cégeinek állami tenderein is.”

Hozzátette: hiába van a Fővárosnak érvényes opciós szerződése közel 50 új CAF villamos lehívására, a kormány, mint minden kedvezményes hitelfelvételünket, ezt is blokkolja.

„A mostani bírság is azt mutatja, hogy Orbán Viktor minden számára elérhető módon megpróbálja ellehetetleníteni Budapestet. Elvonja az önkormányzatok egyetlen bevételi forrását, az iparűzési adót, visszatartja a költségvetési törvény szerint járó éves 12 milliárd forintos közösségi közlekedési normatívát, 10 milliárdról közel négyszeresére, 35 milliárd forintra növeli a Fővárosra kivetett szolidaritási hozzájárulást, blokkolja a közlekedési cégek kedvezményes hitelfelvételét, és a saját forrásból beszerzett frankfurti villamosok ügyében is ráereszti a Közbeszerzési Döntőbizottságot a BKV-ra.”

- írta.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.