Ausztriában kijárási korlátozásokat vezetnek be az oltatlanoknak

járvány
2021 november 14., 14:16
comments 23

Alexander Schallenberg osztrák kancellár bejelentette, hogy Ausztriában hétfőtől korlátozzák azokat az állampolgárokat, akik nincsenek teljesen beoltva a koronavírus ellen.

„Javítanunk kell a beoltottak arányán. Szégyenteljesen alacsony” – indokolta meg a döntést a kancellár, aki már pénteken közölte, hogy két tartományban korlátozásokat vezetnek be.

Alexander Schallenberg kancellár.
photo_camera Fotó: Georg Hochmuth/AFP

Ausztriában 65 százalék körüli az átoltottság, ami nyugat-európai összehasonlításban alacsony. Frissítés: Az osztrák egészségügyi minisztérium adatai szerint ha a teljes lakosságot nézünk, 65,22 százalék, míg az oltható lakosság 73,74 százaléka kapott legalább két oltást. (Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ talán kevésbé naprakész – adatsora alapján az osztrákok 63,4 százalékon állnak, mi 58,6-on.)

A nem teljesen beoltottak az otthonaikat csak jó indokkal hagyhatják el, orvoshoz és bevásárolni elmehetnek, illetve a munkahelyük és az otthonuk között közlekedhetnek.

Az egészségügyi miniszter bejelentette, hogy az egészségügyi dolgozóknak kötelező lesz az oltás, de még nem világos, mikortól. (DW via HVG)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.