New Yorkba ment Komuro Mako, aki feladta a hercegnői rangját, hogy hozzámehessen a közrangú szerelméhez

2021 november 14., vasárnap 15:11
4

Vasárnap indult New Yorkba a volt japán hercegnő, aki feladta az uralkodói rangját, hogy hozzámehessen a közrangú szerelméhez, akit az egyetemen ismert meg.

A 30 éves Komuro Mako (egykor Mako hercegnő) és a vele egykorú férje, Komuro Kei távozását a nagy japán műsorszolgáltatók élőben közvetítették a tokiói Haneda repülőtérről.

Mako hercegnő (középen) a tokiói reptéren. előtte a férje, Komuro Kei látható. Fotó: Philip Fong/AFP

Komuro Kei, aki a Fordham Egyetem jogi karán végzett, egy New York-i ügyvédi irodában dolgozik. „Imádom Makót, és az életemet azzal akarom leélni, akit szeretek” – mondta újságíróknak a múlt hónapban, hagyományos külsőségeket nélkülöző, csendes tokiói házasságkötésük után.

A japánokat megosztotta a hercegnő választása. Sokan érzik úgy, hogy van beleszólásuk, mert a császári családot az adófizetők pénzéből támogatják. Bár már korábban is előfordult, hogy egy japán hercegnő közemberhez ment hozzá, Mako az első, akinek a lépése közfelháborodást váltot ki a közösségi médiában és a bulvársajtóban.

A császári palota orvosai októberben poszttraumás stressz-szindrómát diagnosztizáltak a hercegnőnél, akit nagyon megviselt a házassága körüli negatív médiavisszhang.

Az USA-ból szeptemberben hazatért Komuro Kei és Mako hercegnő egy évtizede ismerkedtek meg a Tokiói Nemzetközi Keresztény Egyetemen. Naruhito császár unokahúga és vőlegénye 2018-ra tervezett esküvőjét a férfi családjában felmerült pénzügyi viták, köztük Komuro iskoláztatásának költségei miatt halasztották el.

Mako hercegnő példátlan módon elutasította azt a 150 millió jenes (420 millió forintos) egyszeri juttatást, amit a császári udvarból való távozással ajánlanak fel a közrendű személlyel frigyre lépő családtagoknak, hogy az uralkodóház volt tagjaként is méltó körülmények között élhessenek.

A BBC azt írja, a New Yorkban letelepedő volt hercegnő munkát keres majd. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt