Koronavírus-számok Magyarországon 9/27/2022
Elhunytak 0 Σ 47 457
Kórházban 0 Σ 923
Fertőzöttek 0 Σ 2 082 750
Tesztek 0 Σ 11 394 556
Oltottak 0 Σ 6 417 738
A legújabb trendek

Éjszakai kijárási tilalom jöhet Ausztriában a beoltottaknak is

2021 november 15., hétfő 5:18
4

„Beoltottak számára is lesz éjszakai kijárási tilalom. Ez része az intézkedéscsomagnak, amely most az asztalon van” - jelentette ki vasárnap este Wolfgang Mückstein osztrák egészségügyi miniszter az ORF ZiB 2 nevű műsorában. A szakemberek által pénteken előterjesztett intézkedéscsomag ezen felül javasolja az FFP2-es kategóriájú szájmaszkok viselését a zárt nyilvános terekben, illetve a PCR-tesztek elvégzését a beoltottak számára is.

Mint mondta, mindezt a kormány szerdáig meg fogja vitatni a tartományok vezetőivel. Hozzátette, hogy az egészségügyi dolgozókra vonatkozó oltási kötelezettség törvényi alapjait szintén előkészítik. A miniszter ugyanakkor nem támogatta a tanárokra vonatkozó oltási kötelezettséget.

Ausztriában már az iskolákban is oltanak. Mobil oltóközpontok járják az intézményeket. Fotó: ALEX HALADA/AFP

Mückstein azt is elmondta, hogy jónak tartja a ma életbe lépő intézkedéseket, mert „az intenzív osztályokon drámai helyzet alakult ki”.

Alexander Schallenberg osztrák kancellár vasárnap jelentette be, hogy Ausztriában hétfőtől korlátozzák azokat az állampolgárokat, akik nincsenek teljesen beoltva a koronavírus ellen.

„Javítanunk kell a beoltottak arányán. Szégyenteljesen alacsony” - indokolta a lépést. A nem teljesen beoltottak mától az otthonaikat csak jó indokkal hagyhatják el, orvoshoz és bevásárolni elmehetnek, illetve a munkahelyük és az otthonuk között közlekedhetnek.

Oltatlanoknak nincs karácsonyi vásár. Fotó: GEORG HOCHMUTH/AFP

Ausztriában az utóbbi hetekben szinte minden nap újabb csúcsokat döntött az újonnan regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma. Szombaton 13 ezer új esetet diagnosztizáltak. Az MTI azt írja, eredetileg a kormány akkor készült zárlatot bevezetni, ha az intenzív osztályokon ápolt koronavírus-fertőzöttek száma meghaladja a 600-at. Ez a szám jelenleg 433, de a vírus olyan gyors ütemben terjed, hogy a hatóságok nem akartak tovább várni.

(MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt