Csütörtökig várja a kormány olyan cégek jelentkezését, amelyek átvennék a rosszul viselkedő benzinkutakat

2021 november 15., hétfő 17:42
27

Csütörtökig jelentkezhetnek a benzinkutak átvételére kész szolgáltatók. Az üzemanyagok hatósági árára vonatkozó részletszabályok szerint az üzemszünetet hirdető vagy ismételt jogsértésen ért benzinkutak működtetése az ellátás biztonsága érdekében átmenetileg egy nyilvántartott szolgáltatóra bízható - írja MTI-hez eljuttatott közleményében az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

A benzinnek hétfőtől három hónapig hatósági árat szabott a kormány, vagyis mától bármilyen áron is veszik a benzinkutak a benzint, azt maximum 480 forintos áron adhatják tovább az autósoknak. A hatósági árat bevezető kormányrendelet egy kevésbé nagy figyelmet kapó része, hogy ha egy benzinkút ezt nem tartja be, és többször rajtakapják a hatóságok, vagy az üzemeltető inkább bezárná a kutat a következő három hónapban ahelyett, hogy az veszteséget termeljen, esetleg nem képes betartani az előírt feltételeket. és ezért üzemszünetet hirdet, a kormány elveheti és ideiglenesen egy másik cégnek adhatja a kutat.

Ilyen esetekben a szakminiszter kijelölése alapján a szükséges anyagi, technikai és ellátási képességekkel, megfelelő hatósági engedéllyel rendelkező, korábban nyilvántartásba vett szolgáltató veheti át ideiglenesen a benzinkút működtetését. És bár a hatósági ár elvileg csak három hónapig lesz érvényben, a rendelet alapján a jogsértésen ért üzemeltetőtől akár fél évre is elveheti az állam a benzinkútját.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt