Felszólította az oltáselleneseket egy maori törzs, hogy ne használják a harci táncukat

külföld
2021 november 15., 7:31
comments 1

A múlt héten nagyjából kétezer tüntető gyűlt össze Wellingtonban, a parlament előtt, ahol Trump-zászlókat lobogtattak és oltásellenes jelszavakat skandáltak, valamint a tradicionális maori harci táncot, a hakát is bemutatták.

A haka őrzőjének tartott Ngati Toa törzsnek ezzel nincs is gondja, viszont az oltásellenes tüntetőket felszólították, hogy többé ne használják a táncot a megmozdulásaikon. „A Ngati Toa elítéli, hogy Ka Mate hakát oltásellenes üzenetek közvetítésére használják”, közölték. A közleményben emlékeztettek arra, hogy az őseik közül sokan lettek járványok áldozatai, és egyértelművé tették, hogy számukra a COVID elleni védőoltás nyújtja a legjobb védelmet, ezért mindenkit arra biztatnak, hogy oltassa be magát.

A maorik körében egyébként viszonylag alacsony a beoltottak aránya: csak 61 százalékuk kapta meg mindkét koronavírus elleni oltását, de az első dózist is csak 71 százalék vette fel. Eközben Új-Zélandon a 90 százalékos átoltottságra törekszenek.

Jacinda Ardern miniszterelnök nem sokkal a tüntetés előtt jelentette be, hogy kötelezővé teszik az oltást a tanároknak, valamint az egészségügyi és szociális szektor dolgozóinak. Új-Zélandon a zero-Covid stratégiára törekszenek. Legutóbb 9000 új fertőzöttet és 34 halottat jelentettek, ami világszinten is a legalacsonyabbak között van. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt