Irak elviszi azokat, akik hajlandóak önként hazamenni a lengyel-fehérorosz határról

menekültek
2021 november 15., 08:48
comments 1

Bagdad elindítja csütörtökön Fehéroroszországba az első járatot, amellyel önkéntes alapon hazatérhetnek a fehérorosz-lengyel határon rekedt iraki állampolgárok - jelentette be Ahmed asz-Szahaf külügyi szóvivő vasárnap éjszaka az iraki közszolgálati televízióban.

Nem részletezte, hogy hány embert vesznek fel a Minszkből Bagdadba visszainduló gépre. Elmondása szerint az iraki hatóságok 571 olyan irakiról tudnak, akik a fehérorosz-lengyel határon rekedtek, és hajlandóak önként hazatérni. Ők zömében az iraki Kurdisztánból valók.

Egy vasárnapi kép Grodno közeléből.
photo_camera Egy vasárnapi kép Grodno közeléből. Fotó: OKSANA MANCHUK/AFP

A Bagdad és Minszk közötti menetrend szerinti járatokat augusztusban függesztették fel, Fehéroroszország pedig alig egy hete zárta be konzulátusát Bagdadban és az iraki Kurdisztán fővárosában, Erbílben. Szahaf szerint az intézkedések révén csökkent a Fehéroroszországba utazók száma, ugyanakkor gondot jelent, hogy egyesek nem közvetlen járatokon, hanem Törökország, Katar, az Egyesült Arab Emírségek és Egyiptom érintésével jutnak el Fehéroroszországba.

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.