Enyhítette az UEFA a rasszista magyar futballszurkolók miatt kiszabott büntetést

foci
2021 november 17., 16:51
comments 1

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) mérsékelte azt a büntetést, amelyet a magyar válogatott három Európa-bajnoki mérkőzése miatt indított fegyelmi eljárás végén szabott ki, írja a Nemzeti Sport az MLSZ közleménye alapján.

A szurkolók diszkriminatív, rasszista magatartása miatt az UEFA első fokon még úgy döntött, hogy:

  • három soron következő hivatalos UEFA-versenysorozatban tartott hazai mérkőzést zárt kapu mögött kell játszani, a 3. mérkőzésre vonatkozó korlátozást két évre felfüggesztik;
  • a zárt kapus meccseken az „EqualGame” logót kell kihelyezni;
  • 100 000 euró pénzbüntetést kell fizetnie a szövetségnek.

Az MLSZ fellebbezett a döntés ellen, mert szerintük a 60 ezer néző sportszerű szurkolása volt inkább jellemző a tornán.

Az UEFA másodfokon úgy döntött, három helyett csak két válogatott meccset kell zárt kapuk mögött lejátszani, és a második meccsre vonatkozó döntést függesztették fel két évre.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.