Halálos lakástűz Szigetszentmiklóson, a héten ez a már a hatodik

katasztrófa
2021 november 19., 18:27

Újabb halálos lakástűz történt, ezúttal Szigetszentmiklóson, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint ezen a héten ez már a hatodik épülettűz volt.

Szigetszentmiklós

Péntek délután fél ötkor érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint kigyulladt egy társasház egyik lakása Szigetszentmiklóson, a Váci Mihály utcában. Egy négyszintes társasház második emeleti lakásának hálószobájában keletkezett tűz. A tizenkét négyzetméteres hálószoba teljes terjedelmében égett. Tizenegy szigetszentmiklósi tűzoltó három járművel azonnal a helyszínre érkezett és megkezdték a tűz oltását. Beavatkozás közben az égő hálószobában egy holttestet találtak. A társasházban lakókat átmenetileg kikísérték az épületből, összesen nyolc ember hagyta el az épületet. A tűzoltók fél óra alatt megfékezték a lángokat, az épület átszellőztetése után mindenki hazatérhetett.

A héten ez a hatodik halálos épülettűz: hétfő délelőtt Érsekvadkertre riasztották a tűzoltókat, egy parasztházban volt halálos tűzeset. Szerdán Dobozon egy ház melléképületében, Rákóczifalván egy hálószobában, Kunhegyesen egy előszobában, csütörtök hajnalban Siklóson szintén egy előszobában találtak holttestet a tűzoltók.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.